Sfântul Mucenic Clement

0

Biserica Ortodoxa îl prăznuieşte pe Sfântul Mucenic Clement în fiecare an în 24 noiembrie.Clement
S-a născut în Roma, părinţii săi fiind iudeii romanizaţi Faustin şi Matidia. Sfântul Clement a fost ucenicul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel şi cel de-al treilea Episcop al Romei (96-101). În timpul păstoririi sale a rânduit Biserica Romei în şapte parohii. Aflând că în Biserica din Corint există primejdia dezbinării, Clement le-a scris în anul 96 o epistolă pe care le-a trimis-o prin trei tineri creştini: Claudius Ephebus, Valerius Bito şi Fortunatus. Mai întâi le arată corintenilor urmările negative ale neînţelegerilor lor, apoi îi îndemnă să se supună voinţei lui Dumnezeu.
Răbdarea Episcopului Clement a fost încercată în timpul celei de-a doua persecuţii a împăratului Domiţian împotriva creştinilor (81-96). În timpul lui Traian (98-117) a început a treia persecuţie. Clement a fost prins de Mamertin prefectul Romei. Împăratul Traian a hotărât exilarea lui în părţile Chersonului (Crimeea), osândindu-l să scoată piatră din stâncă împreună cu alţii 2000 de creştini. Episcopul Clement nu a uitat de apostolia sa nici acolo.
Într-un an s-au zidit în acel ţinut 75 de biserici. Prin rugăciunile sale a ţâşnit apă din piatră, scutind pe osândiţi să o aducă de la mare depărtare. Această minune a fost şi un mijloc de a-i încredinţa pe băştinaşi de dumnezeirea lui Hristos. Aflând împăratul de aceste fapte, a poruncit ca Sfântul Episcop Clement să fie dus în largul mării şi acolo să fie înecat. Astfel şi-a primit cununa muceniciei Sfântul Clement, Episcopul Romei, după 9 ani, 6 luni şi 6 zile de păstorire.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate