Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 21 iunie 2018
  • :
  • :

11 septembrie: 16 ani de la prăbușirea turnurilor gemene în SUA

Se împlinesc 16 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001. Atacul teroriştilor asupra turnurilor gemene World Trade Center avea să schimbe lumea. Tot ce se imagina despre atacurile teroriste avea să devină realitate. O realitate crudă care a băgat spaima în întreaga lume.

Atacurile au lovit în simbolurile economice şi militare ale Americii. După acea dată, Washingtonul s-a văzut nevoit să-şi revizuiască strategia militară pentru noul război cu un inamic nevăzut.

La 11 septembrie 2001, în Statele Unite au avut loc cele mai sângeroase atentate din istoria lumii.

19 terorişti, membri ai al-Qaeda, au deturnat patru avioane de pasageri pentru a ataca simbolurile economice, militare si politice americane. Două avioane au lovit World Trade Center la New York, unul Pentagonul la Washington, iar cel de-al patrulea viza, probabil, Capitoliul. După intervenţia pasagerilor, ultimul avion s-a prăbuşit pe un câmp din Pennsylvania. Aproape 3.000 de oameni au murit în aceste atacuri.

Totul a început la New York, la ora locală 8:46 (15:46 ora României). Zborul numărul 11 al companiei American Airlines, cu 92 de pasageri şi cinci terorişti la bord, a lovit turnul nordic al World Trade Center.

După doar 17 minute, un al doilea avion, cu 65 de pasageri la bord, printre care şi cinci terorişti, a intrat în cel de-al doilea turn.

Un alt avion, cu 64 de pasageri şi cinci terorişti la bord, a căzut peste clădirea Pentagonului. În scurt timp, o altă cursă, a cărei ţintă finală se presupune că ar fi fost Capitoliul sau Casa Albă, s-a prăbuşit în Pennsylvania, după ce pasagerii s-au luptat cu teroriştii.

În acest timp, la New York cădea primul turn de la World Trade Center. Nu peste mult timp îl urma al doilea, învăluind Manhattan-ul într-un apocaliptic nor de praf şi fum.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *